Werken bij Hoogewerf

Bij Hoogewerf Engineering staat werken met passie en  plezier op nummer één. Wij geloven dat als jij het beste uit jezelf haalt, wij de meest innovatieve systemen bouwen voor onze klanten. Wij maken tijd voor de klant, onze mensen en de kwaliteit van ons werk.

Je werkt in innovatieve en dynamische werkomgevingen van onder andere de staalindustrie, luchthavens, energiebedrijven en waterleveranciers.   Zo nu en dan reis je voor onze opdrachtgevers naar het buitenland. Bij Hoogewerf vinden wij het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen, je vraagbaak kan zijn voor je collega’s met betrekking tot jouw specialisatie en bieden daarom uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Naast je dagelijkse werkzaamheden staat kennis delen met je collega’s centraal zodat er nieuwe conceptuele ideeën of strategieën ontstaan waar we ons verder op inzetten.. Zo bouwen we met zijn allen aan een toekomstbestendig bedrijf.

Wij zijn altijd opzoek naar talenten  in de elektrotechniek, softwareprogrammering, of soortgelijke. Ongeacht onze vacatures, kan je altijd een motivatiebrief inclusief cv sturen naar: secretariaat@hoogewerf.nl


Onze vacatures op dit moment zijn:

Software Engineer (m/v)
Als Software Engineer ben je verantwoordelijk voor het oplossen van technische vraagstukken voor IA-systemen bij onze opdrachtgevers. Je ontwikkelt en vervaardigt functionele specificaties en software ontwerpen.

Je hebt regelmatig overleg met de opdrachtgever en zorgt ervoor dat onduidelijkheden worden verhelderd, zodat jij en je team verder kunnen met de engineering. Je bent je daarbij bewust van het spanningsveld tussen de eisen van de opdrachtgever en de technische haalbaarheid en kan een goed advies uitbrengen aan de opdrachtgever.

In het werk geef je instructie aan de programmeurs binnen je team en draag je zorg voor het inbedrijfstellen van besturings- en SCADA-systemen met toepassingen van onder andere: Siemens, ABB, Schneider Electric en Beckhoff. Je controleert daarnaast de engineering van je collega’s en bewaakt de voortgang en het budget.

Wie ben jij?

Je heb een diploma op hbo-niveau en je hebt enkele jaren praktijkervaring. Je werkt nauwkeurig en volgens de voorschriften. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en zowel zelfstandig werken, als werken in een team gaan je uitstekend af.

Hardware Engineers (m/v)
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het oplossen van technische vraagstukken voor E&I-installaties bij onze opdrachtgevers. Je hebt regelmatig overleg met de opdrachtgever en zorgt ervoor dat onduidelijkheden worden verhelderd, zodat jij en je team verder kunnen met de engineering. Je bent je daarbij bewust van het spanningsveld tussen de eisen van de opdrachtgever en de technische haalbaarheid en kan een goed advies uitbrengen aan de opdrachtgever.

In het werk geef je instructie aan de constructeurs binnen je team en draag je zorg voor vervaardiging van de ontwerpen in onder andere AutoCAD en/of  Eplan. Daarbij maak je montageplannen voor de inbedrijfsstellingen. Je controleert daarnaast de engineering van je collega’s en bewaakt de voortgang en het budget.

Wie ben jij?

Je heb een diploma op mbo of hbo-niveau en je hebt enkele jaren praktijkervaring. Je werkt nauwkeurig en volgens de voorschriften. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en zowel zelfstandig werken, als werken in een team gaan je uitstekend af.

Wat bieden wij?

Je werkt in een informele sfeer met vakspecialisten waar persoonlijke initiatieven op prijs worden gesteld. Werken bij Hoogewerf betekent werken in een functie met een grote mate van zelfstandigheid met de daarbij behorende verantwoordelijkheden, bevoegdheden en passende beloning. Je krijgt 29 vakantiedagen, winstuitkering, mogelijkheid tot bedrijfsauto en je pensioen is goed geregeld.

Daarnaast is er elke dag gratis vers fruit, wekelijks een bedrijfsmasseur en gebruiken we de vrijdagmiddag om elkaar bij te praten tijdens de borrel. En tegen een kleine vergoeding kan je dagelijks lunchen in onze kantine.

Verder hebben we regelmatig een Hoogewerf-fit activiteit zoals een schaatsclinic. Ook hebben een personeelsvereniging waarmee we meerdere keren per jaar leuke activiteiten doen. Eerder gingen we rally-rijden, paintballen en organiseren we jaarlijks een Sinterklaasfeest.

Stuur je motivatiebrief inclusief CV naar secretariaat@hoogewerf.nl
stages / afstuderen


Het is geweldig om jong talent enthousiast te maken voor techniek en om ze tijdens hun stage of afstudeeropdracht te begeleiden en kennis over te dragen.

Voor techniek studenten hebben we een “miniatuur fabriek” waarop diverse opdrachten op het gebied van hardware, software en proces engineering uitgevoerd kunnen worden.


Wij bieden begeleiding aan studenten die een studie volgen in de richting van techniek, marketing en ICT.